Gépangyal

Segítség laikusoknak az épületgépészetben

Csak egy kis gázkészülék karbantartás!

2017. november 10. 13:05 - gázvan

Előfordul, hogy a gázszerelőt készüléktisztítás, karbantartás miatt kihívják egy címre. Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy többről lesz itt szó, mint egyszerű karbantartás. A hazai gázkészülékek átlagosan nagyon rossz állapotban vannak, többségük, kb. 80 százalékuk csere érett. Bármikor meghibásodhatnak, akár a legnagyobb ünnepekkor is felmondhatják a szolgálatot. Sajnos nem egy esetben robbantak már fel elhanyagolt készülékek. A tulajdonosok hajlamosak az utolsó percig kivárni, amikor már megvan a baj, leáll a készülék, illetve  - mint azt a feti videó is mutatja - lángokban áll a tüzelőberendezés. Ez már nem karbantartás, vagy tisztítás, itt már szervizre, sőt készülékcserére van szükség, aminek a költsége sokszorosa lesz a 10-20 ezer forintos karbantartási árnak.

Fel kell hívjuk a lakástulajdonosok figyelmét arra, hogy ne várjanak ki az utolsó pillanatig, egy jól karbantartott, valódi szakemberrel évente átvizsgáltatott, kitisztított készülék hosszú évekig szolgálja gazdáját. Ezen kívül azt is tudnunk kell, hogy a "kiporszívózás", nem tisztítás. A kazánt igenis szét kell szerelni, a fúvókákat át kell öblíteni, és a gázkészülékeket tüzetesen át kell vizsgálni. Ez minimum 35-40 percet vesz igénybe. Sajnos sok a visszaélés a magukat szakembernek kikiáltók körében is. ne habozzunk elkérni az arcképes gázszerelői igazolványt, ha meg akarunk győződni arról, valódi szakemberre bízzuk készülékünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gepangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr9913205661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása